1. עמוד הבית
  2. פוליטי
  3. מקומי

מאיר רובינשטיין מתייחס לראשונה למעצרו: "קיבלתי עלי יסורים באהבה"

שלושה שבועות לאחר ששוחרר ממעצר בן שבועיים בגין מעורבות שמו בפרשת 'ניקיון כפיים', ראה"ע ביתר עילית שובר שתיקה לראשונה במכתב ששיגר לעובדי העירייה ומתפרסם לראשונה ב'בחדרי חרדים' • "שורבב שמי לפרשיה הזויה ועתיקת יומין, על לא עוול בכפי" • המכתב המלא

ארי קלמןי"ז טבת תשפ"ב 21/12/2021 14:34

שובר שתיקה ותוקף • פרסום ראשון מאיר רובינשטיין מאיר רובינשטיין צילום: שוקי לרר

שלושה שבועות אחרי ששוחרר ממעצר, ראש העיר ביתר עילית, מאיר רובינשטיין, שנעצר בגין חשד למעורבות בפרשת הרצח של אבי אדרי ז"ל שהתרחשה לפני שלושים שנה, מתייחס לראשונה לסערה סביבו, ובמכתב ששיגר לעובדי העירייה הוא מצהיר כי ימשיך בתפקידו למרות הכול והבהיר כי לא יהסס אף לתקוף את מערכת המשפט בישראל.

"בחודש האחרון שורבב שמי לפרשיה הזויה ועתיקת יומין, על לא עוול בכפי", פותח ראש העיר מאיר רובינשטיין, את מכתבו שמתפרסם לראשונה ב'בחדרי חרדים'. "כמובן שאין ולא היה לי שום קשר לאירוע. ולשמחתי, גם הרשויות הבינו זאת במהרה". הוא כותב.

רובינשטיין מודה לתושבים ולציבור שתמך בו ובמשפחתו בתקופה הזו, "הייתה זו בהחלט נקודת אור בימים מורכבים, וכמים הפנים לפנים". ראש העיר כותב לעובדי העירייה: "בכדי לקבל את ההחלטות הנכונות לטובת הציבור, להדוף את הטפל ולהתמקד בעיקר. לכן קיבלתי החלטה אישית נחושה, לחדול! לחדול ולהתנזר כליל מדיווחי התקשורת בנושא זה, ולהפסיק להתעסק בעניין הזה, שבלאו הכי ידינו כבולות בו".

במכתבו המתפרסם לראשונה ב'בחדרי חרדים', הוא לא חוסך בביקורת על המשפט ועל מערכת המשפט: "לדאבוני, התרבות השולטת היא, שכל אדם יכול להעליל על רעהו ככל העולה על רוחו, לגשת למשטרה ולהביא את חברו לחקירה ולמעצר מתמשך ומתארך, התקשורת בתיאבון תמחא כף, וכשבסופו של דבר ישוחרר החף מפשע, גם אם בידיו הוכחות ברורות או אליבי מוצק, אין מי שייתן על זה את הדין או ישלם על כך מחיר. לו היה מי שישלם את המחיר על כל אותם תיקים הנפתחים בקול תרועה גדולה, ונסגרים בקול דממה דקה, המערכת כולה הייתה נראית אחרת".

"ברחבי העולם", מוסיף מאיר רובינשטיין ומאשים, "אין ההליך הציבורי הפומבי נפתח אלא לאחר הגשת כתב אישום, ולא משחירים את שמו של אדם בגין חשדות המתבררות במהרה כעורבא פרח". כזכור, רובינשטיין שוחרר אחרי כשבועיים במעצר בעוד שאר החשודים בפרשת 'ניקיון כפיים' כבר הוגשה נגדם הצהרת תובע.

לגבי המשך תפקידו מצהיר ראש העיר במכתבו לעובדי העיר: "הנני נחוש לחלוטין להמשיך במילוי התחייבותי לתושבי העיר בכל כוחי, להצעיד את העיר קדימה ולקדם את פיתוחה בכל המישורים, בתקווה שהגל הזה יחלוף במהרה בע"ה. ויחד, נמשיך לבנות ולהצעיד את העיר קדימה".

לסיום מוסיף ראש העיר ביתר עילית: "לכשעצמי, קיבלתי עלי ייסורים באהבה, ויהא זה לי לכפרת עוונות, שהרי לא יימלט לאדם בתפקיד ציבורי, שלעיתים נגרם לצערי הרב פגיעה ב'בין אדם לחבירו' בגין החלטות לא נעימות, ואכן זהו החלק הקשה ביותר בכל תפקיד ציבורי: שלא ייפגעו ויקפידו אנשים, חלילה". כך מכתב.

 





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. חולה עליך מאירק'ה שלי  

    בוגר שובו

  2. שרה  


  3. חקירת שחיתות  

    מאיר קליין

  4. רובינשטיין על מי אתה עובד?  

    עיתונאי

  5. אני מקנא בעולם הבא שלך, אחרי הבזיונות שעברת  (ל”ת)

    דוד

  6. ראש עירית ביתר  


  7. למגיב מס' 4 מה הקנאה הזו? די נמאסתם! רוצה להיות ראש איש? תתחיל לחפש חברים שיבחרו בך בינתיים אל תפריע לאחרים..  

    תהילה

  8. אין עשן בלי אש  

    א. אהרון

  9. פחחחח  

    חברים מהחומה השלישית

  10. מאיר רובינשטיין, זה בסדר גמור!  

    אמיר

  11. תתבייש לך!  

    קרן

  12. לסיע ברצח זה לא נקיון ולא פרשה הזויה  

    תושב ביתר

  13. מאיר, זה שההתיישנות הצילה אותך מכתב אישום, לא הופכת אותך לזכאי!  

    הרב שמואל ח.

  14. אתה חושב, רובינשטיין, שאנו תינוקות שנישבו בגנון של ברלנד  

    שמחה

  15. לא ברור לי כל כך למה הוא מגדיר  

    טוביה

  16. תחזור על זה שוב:  

    עובד עירייה לשעבר

  17. אוייייייששש איך אתה מזכיר כאן  

    ברסלב'ער תושב C

  18. אדוני הנכבד - אתה חושב שאנחנו מטומטמים?  

    שור_זועם

  19. מה לעשות שלא מאמינים לך  

    אחד שיודע

  20. פתאום המגיבים פה מאמינים לפרקליטות למרום שרואים ברור שהם חוקרים רק מגזר מסויים  

    צבי

    • בתירוץ הזה משתמש רובינשטיין בביקוריו 

      משוגע

  21. למה שנאמין לך  

    עו"ד

  22. מאיר רובינשטיין זה לא עובד ככה  

    עסקן ותיק

  23. מאיר רובינשטיין - מה לעשות שהציבור לא מאמין לך?  

    מוטי

  24. רובינשטיי תיכנס רגע  

    מור

  25. גם אני מצטרף לכל מי שלא מאמין לך  (ל”ת)

    ברוך

  26. גם אני הקטן מצטרף לכל מי שלא מאמין לך כלל  

    חיים יהודה

  27. נעבאך  

    חבר מירושלים

  28. גם אני מצרף עצמי לבלתי מאמינים בראש העיר החרדי החשוד ברצח בן-עמו על לא עוול בכפו  (ל”ת)

    אלימלך

  29. תשתקו כולכם כל אדם בחזקת כשרות על פי שני עדים יקום דבר תכנסו  

    חיים ה

    • חיים ה - תתעדכן שבמקרה שלפנינו יש יותר מ-2 עדים 

      חנוך

  30. אני מתרשם גם כאן וגם בשיחות עם אנשים  

    שיפרוש מתפקידו

  31. מאיר רובינשטיין צריך ללכת הביתה  

    אמיל

;